Home Marjolijne   Consult   Tarieven   Contact   Cursus   Route  
   
   
 Meer over Homeopathie
 
 Wat is homeopathie?
  - Potentiëren
  - Geneesmiddelen
  Kinderen
  CEASE-therapie
  Algemeen
  Nieuws
  Links
 

 

Artikelen
 
Griep
Hooikoorts
Koemelkallergie
Kinkhoest
Klachten na medicijngebruik
Koorts bij kinderen
Overgangsklachten
PMS
Problemen na vaccinatie
Tandheelkundige ingrepen
Ziekte van Lyme
Ziekte van Pfeiffer
Zwangerschap
 

 

 

 

 

 

Potentiëren

Oplossen, Verdunnen en Schudden
Hahnemann, arts en de grondlegger van de homeopathie probeerde de werking van de geneesmiddelen die hij gebruikte af te zwakken, omdat hij gebruik maakte van geneesmiddelen die teveel bijwerkingen hadden en vaak giftig waren. Dit deed hij door het geneesmiddel te verdunnen. De geneesmiddelen werden daardoor minder giftig, maar ook minder geneeskrachtig. Na vele experimenten ontdekte hij dat als hij de middelen eerst fijn wreef, daarna verdunde en deze oplossing vervolgens schudde, het gif onschadelijk werd gemaakt en tot zijn verrassing de geneeskracht vele malen sterker werd. Een middel wordt zo vaak verdunt en geschud, zodat er uiteindelijk geen molecuul van de oorspronkelijke stof te vinden is. Je kan eigenlijk zeggen dat door dit hele proces de energie van het geneesmiddel vastgelegd wordt en krachtiger wordt door te potentiëren.
Deze combinatie van fijn wrijven, oplossen, verdunnen, schudden noemde Hahnemann dynamiseren of potentiëren.

Van Oertinctuur tot C- en D- en LM-potenties
Een oertinctuur is de oorspronkelijke stof van het middel. Neem als voorbeeld een plant, dan is de oertinctuur het sap van deze plant samen met alcohol.
Deze oertinctuur is het uitgangsmateriaal. Van de oertinctuur wordt één druppel genomen. Daaraan worden 99 druppels alcohol toegevoegd en vervolgens 100x krachtig geschud. Zo ontstaat de C1 potentie. De C staat voor centimaal ofwel 100.
Als je nu in plaats van 100 druppels maar 9 druppels neemt, en weer krachtig 100 x schud, ontstaat de D1 potentie. De D staat voor decimaal, en geeft aan dat het om een 10-voudige verdunning gaat.
Als je nu 1 druppel neemt van C1 en je voegt hier weer 99 druppels alcohol aan toe en schud weer 100x krachtig, dan ontstaat de C2-potentie. Zo kan je potenties maken als C30, C200, C1000 en zelfs nog hoger.
Hoe hoger de potentie is, des te krachtiger is de geneeskracht van het geneesmiddel en des te dieper werkt het in op het lichaam.
Zelf werk ik ook vaak met LM-potenties. LM betekent een mengverhouding van 1:50.000. Een LM potentie werkt zeer diep, maar soms zachter en minder heftig dan de C- en D-potenties.

   
         
       

 

  Homeopathie Drimmelen
Kuipershoek 15
4924 BV Drimmelen
Contact
info@homeopathieschipper.nl
Tel +31(162) 68 41 57

   
       

Marjolijne Schipper © All rights reserved